Montering av mediaomvandlare pågår på nod 3

Zitius, vår kommunikationsoperatör, är igång med monteringen av mediaomvandlarna på nod 3. Troligen så blir det flera uppstarter. Vilka som kommer med i varje uppstart och datumen beror på hur det går för Zitius. I dagsläget så har vi har inga startdatum.

Innan Zitius kommer till er blir ni kontaktade för att boka tid för monteringen av mediaomvandlaren. För de som har valt gruppavtalet så kommer montören att ha med sig utrustningen som ingår. Det ingår ingen montering av router eller TV-box. Om man vill kan man beställa det av montören men det görs först när han är klar med mediaomvandlarna. Föreningen har valt att lägga ut kontrollen av anslutningen på montören. Det innebär att när han lämnar er så vet vi om fibern är ok alternativt så har han beställt en åtgärd.

När vi senare startar nätet så kommer Telia (gruppavtalet) att skicka (en till två veckor före) antingen ett mail, ett sms eller ett brev med instruktioner hur ni aktiverar tjänsterna.

/Styrelsen